Joi, Martie 13, 2008, 12:12 AM 

Starea tineretului si asteptarile sale

DIAGNOZA - Situatia tineretului si asteptarile sale - studiu realizat de ANSIT care abordeaza teme de interes general: Nivel de trai, Educatie si competente profesionale, Participare civica, Mobilitate, Timp liber, Relatii sociale si autonomie, Valori si atitudini de toleranta.

ANSIT SCRIE DESPRE TINEri
1996 – 2007 – 11 ani de studii in domeniul tineretului

Studiile si cercetarile efectuate de ANSIT servesc la fundamentarea proiectelor structurilor neguvernamentale de si pentru tineret sau la solicitarile altor parteneri: guvernamentali ori media. Aceste studii folosesc si la elaborarea strategiei guvernamentale, precum si la completarea legislatiei in domeniul tineretului.
In studiul deja consacrat „DIAGNOZA - Situatia tineretului si asteptarile sale”, realizat in fiecare an, se abordeaza teme de interes general: Nivel de trai, Educatie si competente profesionale, Participare civica, Mobilitate, Timp liber, Relatii sociale si autonomie, Valori si atitudini de toleranta.
Anul 2007 a adus in atentia actorilor implicati in domeniul tineretului subiecte de interes, referitoare la importanta educatiei formale in realizarea profesionala ulterioara a tinerilor.Conform opiniilor tinerilor, scoala nu mai constituie un reper absolut sau un centru privilegiat al procesului de educatie. In opinia a cca. 80% dintre tineri, scoala reprezinta cel mult o baza necesara a fixarii cunostintelor si competentelorcu caracter general (36% in mare masura si 43% intr-o oarecare masura), pe cata vreme, doua treimi dintre tineri(67%) o mai apreciaza ca fiind un reper in pregatirea indivizilor pentru viata (26% in mare masurasi 41% intr-o oarecare masura). In ceea ce priveste metodele de predare/evaluare, doar 21% dintre tineri apreciaza ca scoala angajeaza in mare masura elevii in procesul de invatare (si 43% intr-o oarecare masura), 17% ca scoala, in mare masura, evalueaza corect cunostintele elevilor/studentilor (si 44% intr-o oarecare masura), respectiv 16% ca aceasta organizeaza in mare masura activitati extrascolare interesante (si 36% intr-o oarecare masura).

Cercetarile ANSIT au analizat si perspective ale urmatoarelor teme: „Tinerii si integrarea europeana”, „Reducerea factorilor de risc la tineri” si „Nevoile de informare ale tinerilor”.


Descarca lucrarea completa in format *.pdf: Starea tineretului si asteptarile sale - Diagnoza 2007
Download the complete .pdf version DIAGNOSIS 2007 – Youth Status and Its ExpectanciesComentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
Str. Nicolae Titulescu Nr. 2,
CARPATEX
- corp adminstrativ, etaj 2,
Brasov 500010

ALBA BRASOV COVASNA 
HARGHITA MURES SIBIU

Cautare

Categorii

Guvern

ADR centru

Fonduri Structurale

edu

Euractiv

caleidoscop

pontweb

powered by
www.ABlog.ro
Termeni si Conditii de Utilizare