Luni, Ianuarie 5, 2009, 04:42 PM 

Finantare pentru ONG-urile de mediu

Fundatia pentru Parteneriat din Miercurea-Ciuc a lansat programul de finantare "ATITUDINE SI IMPLICARE" destinat organizatiilor neguvernamentale de mediu din România.  Programul cuprinde trei runde de finantare si se deruleaza în perioada 2006 -2009.

Misiunea programului este de a înlesni, de a întari si de a sprijini activitatile de tip advocacy si watchdog ale ONG-urilor de mediu din România cu scopul de a mari contributia acestor organizatii la dezvoltarea politicilor de mediu, precum si în ceea ce priveste monitorizarea implementarii legislatiei nationale si a UE din domeniul protectiei mediului. 

Programul beneficieaza de cofinantare din partea Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe si ca atare doreste sa contribuie la sporirea responsabilitatii, transparentei si eficientei institutiilor publice cât si la întarirea suportului civic, promovând democratia printre cetateni si angrenând/implicând si alti factori interesati. 

Obiectivele principale ale programului: 

  • Crearea si întarirea unei retele de advocacy si watchdog privind mediul în România; 
  • Îmbunatatirea implementarii legislatiei de mediu prin activitati de constientizare, monitorizare si responsabilizare la nivel local si national 
  • Analiza politicilor de mediu si initierea dialogului cu privire la acestea între ONG-uri si organele decizionale
  • Constientizarea si luarea de atitudine împotriva initiativelor ilegale si/sau daunatoare mediului prin implicare publica.

Suma disponibila pentru anul 2009 este de 199.000 RON. Programul se adreseaza exclusiv organizatiilor neguvernamentale de mediu din România.

Data limita de depunere a cererilor de finantare: 

24 FEBRUARIE 2009, ora 16.00

Se pot solicita fonduri: 
pentru proiecte specifice - maxim 20.000 RON/proiect
pentru proiecte de urgenta : între 1.000- 5.500 RON/proiect

Informatii suplimentare, formular, indrumarComentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
Str. Nicolae Titulescu Nr. 2,
CARPATEX
- corp adminstrativ, etaj 2,
Brasov 500010

ALBA BRASOV COVASNA 
HARGHITA MURES SIBIU

Cautare

Categorii

Guvern

ADR centru

Fonduri Structurale

edu

Euractiv

caleidoscop

pontweb

powered by
www.ABlog.ro
Termeni si Conditii de Utilizare